הבקשה, המסתמכת על סעיף 21 ו-23 לחוק איסור הלבנת הון, מוגשת לאחר שפג תוקפם של צווי התפיסה אשר ניתנו מכוח סעיף 32 לפקודת סדר הדין הפלילי, ולאחר שפקעו הערבויות שנתנו המשיבים מכוח חוק המעצרים.
השאלה הראשונה הינה – אם רשאית המדינה לבקש תחילה תפיסה של רכוש בהסתמך על הוראות פקודת סדר הדין הפלילי, ולאחר מיצוי התקופות הנקובות בסעיף 35 לפקודה, לעתור להמשך תפיסת הנכסים מכוח חוק איסור הלבנת הון.
בית המשפט קובע כי אכן ניתן לעשות שימוש בהוראות פקודת סדר הדין הפלילי, ולאחר מכן בהוראות חוק איסור הלבנת הון, גם אם מדובר בתקופות מצטברות.
המהדורה השניה והמורחבת של הספר "הלבנת הון להלכה ולמעשה", מאת עו"ד יעל גרוסמן, רוני בלקין וסאלי ליכט, בהוצאת "בורסי" פורסמה בשנת 2013, ומציגה תמונה עדכנית ומפורטת של ההתפתחויות והשינויים שחלו בנושא איסור הלבנת ההון בחקיקה, בפסיקה ובהחלטות ועדות העיצומים, בתקופה שחלפה מאז פרסומה של המהדורה הראשונה בשנת 2006. למהדורה זו הוספו פרקים חדשים אשר לא נכללו במהדורה הראשונה, ובהם פרק העוסק באחריות הפלילית של נותני שירותים פיננסיים ועובדיהם, פרק העוסק בהצעת החוק המבקשת להרחיב את מערך הכפופים לחוק ולהטיל חובות דיווח על נותני שירות עסקי, ובכללם עורכי דין, וכן פרק העוסק בתחום האכיפה הבינלאומית. גם שאר פרקי הספר עודכנו, והם משקפים נאמנה את המציאות הקיימת בישראל בתחום המאבק בהלבנת הון ובמימון טרור, לעת הזאת.
המהדורה הראשונה של הספר "איסור הלבנת הון להלכה ולמעשה" פורסם ע"י עורכות הדין יעל גרוסמן ורוני בלקין בשנת 2006, ומהווה סקירה מקיפה של החוק והדין הרלבנטי. הספר מנתח את הרקע לחקיקת החוק, ואת החידוש בתפיסת המשפט הפלילי שהוא מגלם. הספר מכיל פרק מקיף העוסק בחילוט, פרקים העוסקים במשפט משווה, ופרק העוסק באיסור מימון טרור. הספר בוחן בראיה ביקורתית את החוק ואת יישומו בישראל.